NIELS PETER FLINT FOREDRAG PÅ DANSK

- NPF LECTURES, TALKS & WORKSHOPS IN ENGLISH CLICK HERE

 

Jeg er vild med at holde foredrag - og ret god til det også ifølge mange, som har set og hørt mig gennem de sidste 30 år. Jeg beretter på min nok meget engagerede måde mine tanker om en fremtid, der kunne blive helt fantastisk, hvis vi tør tage de skridt der skal til - det er positivt, nyt og nok også lettere provokerende for nogen - men det kan der reguleres for. Har du lyst til at se et par foredrag så findes der et par af de kortere helt til slut på denne side.

Her på siden finder du en liste over nogle af foredrag, som jeg afholder - for ja der kan ikke være flere på listen lige nu, men der er mange flere tanker og visioner jeg kan berette om. Så hvis der mangler noget så spør´ der kan klart også laves special designede foredrag og ikke mindst LOUNGES & EVENTS, som der kan læses lidt mere om til - næsten sidst. 

FOREDRAGSMØRREBRØDSSEDDEL

Og det kan måske virke lidt uoverskueligt, men så skulle du eller I bare ta´en tur inde i mit hoved, så er det her vand ved siden af - og vældig godt struktureret. Men netop da det måske kan virke lidt uoverskueligt er du eller I også meget velkomne til at kontakte mig for at høre nærmere om hvad der måske lige præcis passer til jer.

Men ellers se det her som en form for FOREDRAGSMØRREBRØDSSEDDEL - pick and chooce og skab det foredrag du har lyst til, hvis ikke du / I har nok i et.  Det er altså i allerhøjeste grad muligt at blande og skabe helt nye og interessante "FOREDRAGSMØRREBRØD".

WORKSHOPS & foredrag

Mange af foredragene kan også med stor fordel laves til mini eller meget større workshops, hvor deltagerne først "udsættes" for mindre opgaver (spør´, hvis du vil vide mere - eller klik her og se nogen af de videoer der er blevet produceret i forbindelse med mine workshops). Derefter tegner og fortæller jeg - og så startes en lille VISIONSHOP, hvor der skabes nye ideer og visioner alt afhængigt af hvem I er og hvad I gerne vil arbejde med.

det siger de om npf foredrag:

Jeg oplever et foredrag med Niels Peter Flint som et vindue ind i Dream Society et vindue som viser de mest moderne og samtidig bæredygtige løsninger vi har muligheden for at vælge til idag.
N.P. Flint har igennem en menneskealder haft bæredygtighed og design som hans kerne interesse, at møde denne viden sat sammen med en levende lyd og video side af et foredrag, giver en fornemmelse af at den nye tid er om os alle sammen lige her og nu.

Thomas Agergaard, musiker, kunster og arrangør af EVENTYRLIGE AFTENENER

 

FOREDRAG - NPFlinTales

1. FREMTIDENS BÆREDYGTIGE ARKITEKTUR

- arkitektur og design fusionerer - bygninger bliver objekter og samtidig kommer vi til at leve i verdener der kun eksisterer i virtuelle dimensioner. Fremtidens bæredygtige krav kommer til at ændre på alt hvad vi laver - fra byplaner til vore daglige måltider. Dette foredrag fokuserer på bygninger og hvad der kommer til at ske - formodentlig.

 

2. FREMTIDENS BÆREDYGTIGE DESIGN  

- design og produktudvikling bliver hver mands mulighed. 3D print betyder allerede nu at hvemsomhelst i princippet kan skabe produkter der kan masse produceres - alle kan lave deres egen lille fabrik.

Dette foredrag er for dem der vil på en flyvetur ind i fremtidens verden af vilde nye - bæredygtige, vilde, vanvittige til tider produkter og produkt koncepter, service ydelser og fusioner af begge...

 

3. FREMTIDENS helhedstænkdende BÆREDYGTIGE mode - om textiler og fibre og evige kredsløb - WEAR

- der sker helt utrolig meget indenfor mode verdenen, men i fremtiden hænger det hele meget bedre sammen. Enorme kredsløbs systemer er allerede ved at komme igang - og det er det der skal til, der findes nemlig ikke affald.

 

4. FREMTIDENS BÆREDYGTIGE BYER - er små, går i højden, er på vandet

- jeg er meget uenig med mange om byudviklingen i fremtiden. Jeg tror vi kommer til at se en hel anden udvikling, hvor de store metropoler sikkert fortsætter ja, men der kommer til at udvikle sig helt nye måder at leve og bo på, som vil ligge ofte de mest besynderlige steder. 

 

5. FREMTIDENS BÆREDYGTIGE SOCIALE INSTITUTIONER

- jeg har udviklet et begreb jeg kalder EMOTINTELLINGENCE CLINICS - mangt og meget kommer til at ske - skoler bliver til helt nye steder, samme gør børnehaver, hvis de overhovedet eksisterer om få årtier, for hvad sker der når teknologien slippes løs og vi alle får basis indkomst - måske kommer vore sociale institutioner til kun at handle om hvordan vi udvikler til at blive bedre mennesker??

 

6. FREMTIDENS BÆREDYGTIGE MÅDER AT LEVE PÅ

- vi kommer til at dele - vi kommer til at leve på helt nye måder, hvor teknologien og naturen kommer i fokus - FORHÅBENTLIG - for gør den ikke det så kan det komme til at gå grumme galt. Dette foredrag er fyldt med eksempler på hvordan en dagligdag kan gøre optimalt bæredygtig på en sjov, spændende og inspirerende måde - og ikke mindst på en måde hvor du lærer at leve meget bedre med meget mindre.

 

7. EN FREMTID UDEN BÆREDYGTIGE VISIONER ER INGEN FREMTID

- der gås i dybden med hvordan vi kan skabe nye og store visioner for os selv og vores fælles fremtid - dette foredrag er tænkt mere som oplæg til en mini workshop - er du interesseret så kontakt mig for yderligere information.

 

8. MICRO MACRO HABITAT - LEV DET FANTASTISKE LIV MED MEGET MINDRE

- om det der på engelsk kaldes micro living - du kan se og læse meget mere om MMH, hvis du klikker her.

 

9. BÆREDYGTIG INNOVATION - RADICAL SUSTAINABLE INNOVATION

- hvordan skabes den ny verden - der skal, hvis du spørger mig, MEGET radikale og innovative løsninger til at for at vi kan skabe en ny bæredygtigt funderet verden. Jeg kalder det på engelsk RADICAL SUSTAINABLE INNOVATION - altså RADIKAL BÆREDYGTIG INNOVATION - og nej det har INTET med de Radikale at gøre - dog tror jeg at mange af de nye RSI-koncepter og ideer jeg finder på vil falde i go´ jord hos også de Radikale. Dette foredrag er om hvordan vi innoverer og skaber nyt - ikke for det at skabe nyt, men for at skabe en bedre verden. 

 

10. forstå De store og små kredsløb - 1000 ÅRS SCENARIER

- om hvordan vi lærer os selv at leve med ansvar også fremtidige generationer gennem det at tage ansvar for vore aktiviteter, produkter, service ydelser etc. - mininum 1000 år ind i fremtiden - og er det muligt - JA, det er det og det kan der høres mere om ved at booke dette foredrag.

 

11. FOOD - FREMTIDENS MAD

- om hvordan vi kan ændre verden gennem det vi spiser. Vi æder os ihjel på alle måder. Det skal og må der laves om på. I dette foredrag tager jeg en tur ind i en besynderlig verden, hvor meget er styret af uvidenhed og i allerhøjeste grad af hæmningsløs grådighed. Vi bruger og spilder koloenorme ressourcer på vores produktion, salg / distribution og fortæring samt afhændelse af alt det der går gennem os og det der spildes. Kan det gøres anderledes - selvfølgelig kan det det - og det skal det også. Mad spild er noget svineri som OGSÅ skal konverteres til nye spændende løsninger - hør om nogen af dem i det her stærkt visionære foredrag om noget af det vi absolut ikke kan leve uden - MAD & DRIKKE og nydelses midler i det hele taget...når vi nu er ved det.

 

12. RITE - LIVSRITER

- om hvorfor livsritualer er så vigtige og hvordan du udvikler eller designer nye. Livets og dødens store mysterier bliver lettere at forstå eller acceptere, hvis vi lever med ritualer. Faktisk har vi i vores hjerne et område, der er dedikeret til at udvikle eller skabe / bruge riter. Vi kan faktisk ikke fungere hvis ikke vi har holdepunkter i livet.  

 

13. MATTER - FREMTIDENS bio baserede MATERIALER

- hvis I vil indføres i hvad der sker indenfor specielt nye avancerede bio baserede materialer så er dette foredrag noget for jer. Jeg tager jeg med på en tur ind i en verden ikke så mange kender til. Hamp er fx. et af de materialer jeg vil tale om - hamp har idag over 50.000 forskellige applikationer - fra mad olie til plastic, dele af nye Mercedes biler etc.  

 

14. AFFALD - EKSISTERER IKKE I FREMTIDEN

- begrebet affald OG MÅDEN VI HÅNDTERER DET PÅ er grebet fuldstændig forkert an i vores moderne kultur. I virkeligheden eksisterer affald ikke - ALT omsættes nemlig i naturen, det er bare et spørgsmål om tid. Forurening handler kort og godt om for meget eller for lidt på det forkerte sted og tidspunkt. Eller som jeg plejer at sige i disse foredrag "spiser du 5 kilo gulerødder om dagen og ikke andet i mindst et år så dør du nok af det også" - formodentlig vil du få en overdosis af D og A vitamin - siger de kloge. Affald skal ses som RESSOURCER og behandles derefter. Det skal IKKE brændes af med mindre det har udtjent sit formål. ¨

Dette foredrag tager fat i nogle myter om hvad affald er OG hvordan vi får ændret vores forhold til det.

 

15. WORLDBY - SCIENCE FICTION FOR DEM DER TØR

- tag med på en rejse ind i en fremtids by som jeg har designet. Jeg tegner og fortæller om livet i WORLDBY i år 2030. En meget anderledes verden, men helt ufattelig frodig, engageret. inspirerende og selvfølgelig totalt bæredygtig. 

WORLDBY - kan også laves som workshop, hvor jeg indleder og derefter skaber vi i fælleskab visioner for lige præcis din by, landsby eller hvor I nu lever - eller vil leve. Kan også kombineres med MICRO MACRO HABITAT (kommer mere senere)

 

LOUNGES - SUSTAINABLE EDUTAINMENT EVENTS & SHOWS

NPFLINTALE  LOUNGES  - TEMA EVENTS / SHOWS, HVOR DER KAN KOMMER ANDRE FOREDRAGSHOLDERE MED - VAR DET NOGET?

- jeg har en baggrund i teater, performance, design, arkitektur og kunst - alle disse dicipliner fusionerer jeg gerne i en form for EDUTAINMENT SHOW - jeg kalder det NPFLINTALE LOUNGES og MICRO MACRO HABITAT LOUNGES - det kan være større eller mindre seancer, med få eller mange både deltagere. Og os der taler, optræder, synger, danser eller hvad vi nu finder på kan også variere i antal alt efter behov og budget. 

Kontakt mig direkte hvis du vil vide mere om denne mulighed.

 

det praktiske

 

Hvem er mine foredrag for?

- alle foredrag kan i princippet tilpasses hvem som helst. Jeg har holdt foredrag for alle mulige mennesker - professionelle som lægfolk - fra Mckenzie Consultants, arabiske oliesheiker, filmstjerner i Hollywood til kommunalt ansatte, pædagoer, skraldemænd og børn - og mange andre også - og over hele verden.

 

Hvad koster det at booke et foredrag?

- prisen afhænger af mange forhold, men som udgangspunkt har jeg lavet et oplæg her som hedder:

   - folkeskoler, højskoler og andre offentlige uddannelses institutioner med minimale budgetter - 5000 kr + moms (og      det er ikke altid der skal moms på)

  - kommuner, det offentlige generelt - 10.000 kr. + moms

   - virksomheder og private - start pris 15.000 kr + moms - dette er afhængigt af antal, tid etc. men kontakt mig direkte      ang dette på telefon 36934843 eller 26671143 - eller send en email på npflint@gmail.com

Alle priser inkludere ikke rejseudgifter + evt. hotel eller anden overnatning hvis det er nødvendigt.

 

lad os bytte...

Jeg er naturligvis en ivrig "bytter" - så hvis du vil "bytte" med noget jeg kan bruge så er du velkommen til at foreslå mig dette.

Jeg holder også oplæg vederlagsfrit hvis der er for at støtte et godt formål, men husk jeg lever af det her.

 

sprog

Jeg holder foredrag flydende på dansk og engelsk - kan også klare svensk, fransk og italiensk - eventuelt tysk

 

kontakt: 

NIELS PETER FLINT

0045-36934843

0045-26671143

NPFLINT@GMAIL.COM

www.npflint.com

 

og til sidst - for dig der vil se lidt inden du bestiller mig...

 

Herunder finder du et par foredrag på engelsk - det første er et TEDx foredrag om Micro Living fra 2010 i Sverige. Det andet er et foredrag også om Micro Living fra Paris juni 2015.