DRØMMEN OM EN FÆLLES, KREATIV OG BÆREDYGTIG FREMTID

English please click here

IMG_4364.JPG
IMG_4265.JPG

BAGGRUND

Mit navn er Niels Peter Flint. Jeg er kalder mig selv sustainable vision designer, og er uddannet som arkitekt, designer og scenograf.

Jeg har gennem de sidste snart 35 aar arbejdet med ”bæredygtig visions udvikling”, dvs jeg hjælper med at skabe grundlag for mere helhedstænkende og natur respekterende verden - lyder lidt kryptisk måske, men er egentlig meget enkelt.

For 10 år siden købte jeg en gammel vidunderlig vandmølle Moulin de Planchette i Frankrig - et lille paradis halvanden time sydvest for Paris, som det nu er tid for at der sker noget mere med.

Jeg leder ganske enkelt efter personer som kunne tænke sig at købe min. 2/3 af mit lille paradis - eller måske hele ejendommen (selvom jeg ikke er meget for det ;-), som der kan læse mere om her og på dette link.

IMG_4175.JPG

fællesskaber for det gode liv

Vi mennesker lever i en meget foranderlig og forunderlig verden og vi søger altid nye og spændende ideer til at stimulere vores stadig mere krævende livsstil her på planeten Jorden.

Og just nu er det måske mere end nogensinde tid for store forandringer, for udfordringer er der nok af – udfordringer om hvordan vi får vores verden tilbage i balance igen. En verden hvor vi homo sapiens, dyrene, planterne og jordkloden kan trives på en måde, der giver mening for alt og alle. Der er fantastiske muligheder, som faktisk aldrig er blevet udforsket, og der er masser af kreative energiske sjæle, som kun skal inspireres, tændes og måske styres lidt for at vi kan gå helt nye veje, som jeg tror er nødvendigt.

...og jeg bliver ved - Du kan også leje - og hvis du vil det eller bare se flere billeder og ikke læse videre så du kan klikke her.

IMG_4249.JPG

vi skal elske mere og genopdage vores egne fantastiske kreative evner....

Jeg tror på det bedste i mennesket – og jeg er sikker på at vi kan komme igennem de meget store udfordringer vi står overfor. Men der skal ”helt andre boller på suppen”, hvis det står til mig – Vi skal genopfinde, innovere og udvikle helt nye måder at leve, bo, elske og arbejde på.

Og jeg mener faktisk det med at elske – det sammen med en ”genopdagelse” og videre udvikling af menneskets kreativitet er måske de to dimensioner der er det vigtigste for vores alle sammens udvikling – og det gælder stort set for alle her på kloden. For uanset om, vi vil det eller ej så er vi her i et fællesskab – mange har glemt at vi rent faktisk deler den her klode sammen – ikke kun med andre homo sapiens, men selvfølgelig også med andre dyr, træer, planter, natur og ikke mindst selve kloden, som jeg personligt også betragter som en form for organisme – som selvfølgelig så blot er en del af et endnu større hele… vores solsystem, som er en del af galaksen vi bor i, som igen er en del af universet.

og vi er ikke længere alene - robotterne kommer...

Og så er der en ny dimension, som vi også allerede lever med, men som vi kommer til at leve meget mere med og det er teknologien – og det er her det bliver rigtigt spændende, for vi er på vej mod helt nye måder at lever på, hvis vi vælger at integrere teknologien i stort set alt vi foretager os, som mange forventer sig – og endnu flere måske allerede lever med? Udvikler teknologien sig som en ny ”partner” – en ny dimension i vores liv, som vi simpelthen ikke kan undgå, hvis vi ønsker at være en del af en moderne verden? Eller udvikler teknologien til at være det monster vi oplever i mange sci-fi film? Eller sker der noget helt tredje? Uanset hvad kommer det til at påvirke os på alle måder og helt sikkert i fremtidens bofælleskaber. 

Og personligt vil jeg netop være en del af en moderne verden, men overhovedet ikke den verden jeg ser visualiseret af mange – jeg ser faktisk noget helt andet, men noget der i høj grad accepterer og integrerer moderne teknologi – mest på godt men sikkert også noget på skidt, da det nok ikke helt kan undgås. Du kan faktisk se lidt mere hvis du klikker her om min WORLDBY VISION.... en form for fremtidsby.

IMG_4177.JPG

Fælleskab / ”communities” - fremtidens måde at leve på - fremtidens måde at elske på..?

Vi Danskere er berømte for vores andelsbevægelser - fælleskaber, hvor der er plads til alle. Men de seneste generationer har vi kæmpet mod fælleskaberne - alt hvad vi har kunnet - kernefamilien har med den generelle udvikling skabt grundlag for at en masse mennesker idag lever i trist ensomhed i store eller små huse - i lejligheder i ligegyldige bo-maskiner, banket op i al hast for at tilfredsstille nogle sørgelige behov for overflod, som nu er ved at slå os alle ihjel. 

Grunden til at jeg vil lave fælleskab / ”communities” – eller ”muligheder / rammer / bebyggelser / micro byer for mennesker til at leve sammen” er at jeg ser det der med at ”elske”, som måske det aller væsentligste. Det er grusomt banalt, men ikke desto mindre så er ensomhed en af de største problemer i vores moderne verden. Så jeg kan jo godt rende rundt og tale bæredygtighed, teknologi etc. men, hvis vi som mennesker helt basalt set ikke fungerer mentalt / emotionelt, så kan det jo i princippet være fløjtende ligegyldigt om verden er materielt bæredygtig eller ej. Ensomhed og social angst, mangel på samfundsfølelse, ”følen sig udenfor” etc. vil uvilkårligt for de fleste føre til mentalt stress, som i sidste ende – tror jeg – slår os ihjel. Min intuition siger mig at udtrykket ”at dø af kedsomhed” slet ikke er så usandsynligt endda.

IMG_4233.JPG

SENSUSTAINABILITY

Jeg arbejder på et nyt udtryk, jeg kalder SENSUSTAINABILITY - blandingen af SENSUALITET OG BÆREDYGTIGHED (sustainability på engelsk) - Jeg tror, at en kombination af de to ord absolut må være en del af morgendagens verden og måden vi lever og tænker på - derfor arbejder jeg også med en række aktiviteter omkring denne "Filosofi", som jeg blander med en anden vigtig dimension – nemlig MICRO LIVING.

Jeg er dybest set - og har været hele mit liv – en person der forsøger at skabe nye måder at tænke og leve bæredygtigt på - og også på en sensuel måde – Som nævnt kort før så tror jeg ikke vi kommer nogen vegne medmindre vi erkender at vi er seksuelle, sensuelle og åndelige / mentale væsener, der kræver mere end bare materiel tilfredshed – og hvorfor ikke et nyt udtryk for det – SENSUSTAINABILITY?

 

MICRO LIVING

IMG_4342.JPG

Jeg har også indset, at hvis vi virkelig ønsker at så mange i verden kan få lov til at leve ”det gode liv” så skal vores materielle forbrug dramatisk ændres - vi skal forbruge meget mindre på den materiale konto for at der kan være nok til os alle - men det kan gøres på nye og fantastiske måder - derfor arbejder jeg også med dette andet meget væsentligt koncept, som jeg kalder MICRO LIVING.

Jeg forestiller mig blandt andet at vi skal skabe nye måder at leve på, hvor vi forbruger færre m2 - MICRO HOUSES i MICRO landsbyer baseret på andre måder at nærme sig "materiel lykke" på. For på den materielle konto er vores forbrug af m2 eksploreret globalt – og specielt i Danmark.

Vi bruger m2 som aldrig før og lejligheder, huse, badeværelser, køkkener etc. bliver større og større. Og så er det sådan set ligegyldigt om det er så og så miljøvenligt. Der er stadig begrænsede mængder af også fornybare ressourcer som f.eks. træer – på et eller andet tidspunkt siger systemet stop.

Om føje år er vi 10 milliarder på kloden – og den største udfordring er ikke de 10 milliarder, men det at der er flere og flere middel og overklasse homo sapiens, som i dag alle vil have en livsstil der minder om den vi har her i f.eks. Danmark…og skal vi alle leve som os danskere så skal der en 5 til 10 ekstra kloders ressourcer til – det er jo nok ikke realistisk.

Og alt dette eksperimenterer jeg med så meget som muligt på MICRO MACRO MONDE eller Moulin de Planchette i Frankrig, men også i andre sammenhænge er jeg engageret i at hjælpe med at skabe grobund for et liv, hvor vi forbruger væsentlig mindre og lever ”det gode liv”.

IMG_4182.JPG

MICRO MACRO MONDE – MMM

MMM er pt. mest en drøm, men dog meget konkret paa andre måder, da hele konceptet tager udgangspunkt i et specielt sted – nemlig MICRO MACRO MONDE i Frankrig.

Jeg har boet på MMM i ca. 10 år, men nu er det tid at få andre ind. Det med at skabe fællesskaber rykker tættere jo ældre man bliver føler jeg og jeg er ikke interesseret i at sidde alene med dette projekt. Derfor ogsÅ dette ”opkald” til jer derude, der måske har fået mere blod på tanden til at være med til at udvikle videre paa projekt MMM - og måske også andre steder.

Jeg ser hvordan mange ældre i dag lever mutters alene – det har jeg ikke lyst til selv at opleve – og samtidig ser jeg det også som en form for samfundspligt at hjælpe med til at der er ressourcer og muligheder for fremtidige generationer.

Det kan alt sammen ske på MMM – men det kan også være, der kunne ske noget helt andet. Jeg har ikke lagt mig fast på nogen fastlåst model for hvad der skal ske med MMM. Hvad du har læst indtil nu er hvad jeg drømmer om – de mere konkrete tiltag har jeg naturligvis forslag til, men jeg synes det kunne være spændende at se hvad andre evt. måtte have af ideer og drømme.

Jeg elsker stedet (MMM) og kan se nogle fantastiske muligheder for at skabe nogle meget spændende rammer for enten en form for fritids projekt, men det kunne også blive en til et sted hvor mange måske ville bo mere permanent. Jeg har ikke låst mig fast på noget - OG jeg har faktisk allerede gang i et nyt projekt - i Danmark.... men det kan der høres mere om hvis man kommer til MMM...

Så det skal selvfølgelig nævnes at jeg har store visioner om at skabe flere steder – flere MMM microbyer – i Danmark og andre steder på kloden. Den store drøm er at det skal være muligt at flytte mellem de forskellige MMM micro byer – en form for byttesystem skal etableres og det kan faktisk forholdsvis let lade sig gøre. Derfor findes der også en form for business plans forslag, som er udarbejdet i forbindelse med MMM og som en lille del af kan ses her – ønskes hele forslaget (som er på engelsk) så kontakt mig for at få det tilsendt.

IMG_4175.JPG

 

Det praktiske Micro Macro Monde MMM:

 

MMM er i dag ejet af undertegnede – jeg ønsker at sælge min. 2/3 eller mere – eventuelt hele ejendommen delt op som dansk andelsselskab.

Der er mange måder MMM kan deles op på – jeg vil lade det stå åbent for dem der har lyst til at deltage i projektet, hvordan dette skal gøres.

MMM er ikke nødvendigvis kun for danskere, det kan sagtens tænkes at der er mange andre der er interesseret i at være med til at udvikle MMM - og derfor findes der naturligvis også en engelsk side (klik her) og snart en fransk side også.

IMG_4338.JPG

MMM skal også være en velfungerende forretning...

Micro Macro Monde MMM håber jeg bliver en forretning over tid – i samarbejde med en masse andre, som ligesom jeg ønsker at skabe et fundament for et liv, hvor bæredygtighed er integreret - materielt såvel som immaterielt.  

Men MMM er ikke kun stedet, hvor jeg har brugt megen tid, holdt kurser og skabt mange andre aktiviteter - det er også et sted, der langsomt kunne blive en MICRO MACRO HABITAT VILLAGE – projekt micro landsby, som der kan læses meget mere om her.

MMH er det koncept som jeg udvikler i samarbejde med Momentum+ og som der kan læses mere om ved at gaa til www.momentumplus.dk - klik her, tak.

du kan købe, leje eller noget helt andet..??

Uanset om du ønsker at leje dele af MMM eller blive købe dig ind og blive partner eller blot komme for at hjælpe – så VENLIGST kig lidt her på disse sider - og måske også kig på mit andet web-projekt - NPFLINTALES - klik her for at gå der - https://nielspeter-flint.squarespace.com/buy-a-piece-of-paradise/- og held og lykke - Jeg glæder mig til at høre fra dig.

MICRO MACRO HABITAT LOUNGES

Jeg holder en lille MMM lounge i København slut april – har du lyst til evt. at være med i et projekt som dette så er du velkommen til at komme forbi Store Kongensgade 34 kl 17.00 torsdag 19.4. jeg afholder MMM lounges i maj og juni også.

OPEN HOUSE / MAISON OUVERT / ÅBENT HUS på mmm sommeren 2018

For dem der så har yderligere lyst holder jeg ”open-house”-weekends henover sommeren på Moulin de Planchette i Frankrig for at give så mange mulighed for at komme og opleve stedet. Og det er meget enkelt – du booker gennem mig og kommer til en eller 2 gratis overnatninger – og hvis du ikke ønsker at være med i projektet efter endt ophold så donerer du hvad du nu synes er anstændigt – men minimum et par frugttræer til udplantning ;-)

Der er plads til en del på Moulin de Planchette – det afhænger lidt af hvor komfortabelt du vil bo. Du kan også komme og bo i telt - det vigtige er at DU kommer - for ellers forstår du aldrig helt realiteterne. Du kan se lidt kommentarer fra nogen af dem der allerede har været der - og som mig også er vilde med MMM - gå pt. til engelske side for at se disse anbefalinger.

 

De eller hyggeligste bæredygtige og SENSUSTAINABLE hilsner

Niels Peter Flint

IMG_3973.JPG
IMG_4188.JPG
IMG_4301.JPG
IMG_4335.JPG
IMG_4353.JPG